Seminar 'Een fris perspectief op de stad'

12 Jul 2018

Op 27 september organiseert Stadkwadraat het seminar:

 

'Een fris perspectief op de stad'
Doorbraken in de nieuwe business-cases van gebiedsontwikkeling

 

Er zijn nieuwe inzichten nodig die het mogelijk maken om de noodzakelijke versnelling te brengen in de binnenstedelijke transformatie. Met een beetje goede wil en een andere kijk kan de stedelijke economie een boost krijgen in sectoren als mobiliteit, energie en duurzaamheid die nu nog vaak worden gezien als financiële show-stoppers. Lukt het ons kosten en investeringen te reframen als kansrijke business-opportunities? En gaan we groen rond de stad ook echt als asset zien? 

 

Gebiedsontwikkeling omvat meer dan bouwen van vastgoed en aanleg van openbare ruimte. Binnenstedelijke transformatie verlangt nieuwe programma’s in zowel bestaand als nieuw vastgoed, niet alleen gericht op de realisatie, maar juist ook op de exploitatie. De schaalsprong in de ontwikkeling van de stad vergt nieuwe vormen van mobiliteit, anders omgaan met energievoorziening en meer duurzaamheid in gebruik, materialisering en de wijze waarop we steden beheren. Al deze zaken vragen om nieuwe investeringen, maar de exploitatie van de stad leidt ook tot nieuwe verdienmodellen, voor bijvoorbeeld aanbieders van deelautosystemen, energieleveranciers etc. De belangrijkste opgaven zijn onderhand wel bekend. De stad kan alleen groeien als we ook kunnen recreëren en voldoende groen rond de stad hebben. Meer ruimte voor de stad betekent ook meer vraag naar schaars groen: wordt dit een nieuw knelpunt of gaan we groen als noodzakelijk zien? 

 

Het is nu tijd voor doorbraken in deze nieuwe businesscases om de binnenstedelijke transformaties voortvarend, grootschalig en financieel haalbaar ter hand te kunnen nemen. Wat levert een middag omdenken in gebiedsontwikkeling ons op? 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Klik hier voor meer informatie of om u in te schrijven. 

 

Please reload

Featured

Lancering Stadmakersfonds

January 10, 2020

1/5
Please reload

Ander nieuws

December 9, 2019

April 15, 2019

Please reload

> ABONNEER U OP ONZE NIEUWSBRIEF

  • LinkedIn Social Icon
  • Wix Twitter page

030 600 10 10

info@stad2.nl

www.stad2.nl

 

Stadkwadraat BV

Utrechtseweg 331

3731 GA De Bilt

 

Stadkwadraat gaat vertrouwelijk met uw gegevens om. U kunt zich te allen tijde afmelden voor de nieuwsbrief. 

© Stadkwadraat 2020 | Beleidsverklaring | Algemene voorwaarden | Proclaimer | Privacyverklaring