Superlofts Blok Y winnaar BNA Gebouw van het Jaar in categorie Particuliere Woonbeleving

28 May 2018

 Superlofts Blok Y winnaar BNA Gebouw van het Jaar in categorie Particuliere Woonbeleving

‘Een fris, stoer glazen gebouw, dat een stevig kader biedt voor de gewenste variatie’

 

Vrijdag 18 mei vond in de Bijlmerbajes in Amsterdam de 13e editie van BNA Beste gebouw van het jaar plaats. Een van onze projecten, Superlofts Blok Y, is de winnaar in de categorie Particuliere Woonbeleving. De jury is het in deze categorie snel eens: Superlofts Blok Y is het enige project dat aan de voorwaarden van de jury voldoet.

 

Samenwerking Stadkwadraat

Superlofts Blok Y is een samenwerking van de initiatiefgroep Blok Y (bestaande uit Stadkwadraat, Bergunlimited en Dolte Stedenbouw), Marc Koehler Architecten en Vink Bouw.

 

‘Nieuwe manieren van (samen)wonen en stad maken’

Uit het juryrapport: ‘Knap hoe de architect de persoonlijke woonwensen ruimtelijk heeft vertaald, zonder de gemeenschappelijkheid uit het oog te verliezen. Voor de collectieve ruimtes is gelukkig ook budget gereserveerd, waarmee een bibliotheek en gezamenlijk dakterras zijn ingericht. Lof ook voor het innovatieve bouwproces, dat mogelijkheden opent voor nieuwe manieren van (samen) wonen en stad maken.’

 

Mede-opdrachtgeverschap in Utrecht-Oost

Superlofts Blok Y is een CPO/MO-initiatief; de bewoners en gebruikers zijn de opdrachtgevers voor het gebouw. De bouwgroep vond elkaar in de bijzondere eigenschappen van het plan, dat op gang gebracht is door initiatiefnemers met ervaring in planvorming en realisatie.

 

Superlofts Blok Y maakt onderdeel uit van de nieuwe wijk Veemarkt in Utrecht-Oost. Een bijzondere plek, die binnen de ontwikkeling van de Veemarkt relatief op zichzelf ligt. Blok Y ligt op fietsafstand van zowel de binnenstad van Utrecht als het groene buitengebied, en vlakbij de A27. Met een oost-west oriëntatie is er aan de ene zijde uitzicht over de nieuwe Veemarkt aan en de andere zijde over de volkstuinen.

 

Alle nominaties zijn door de BNA in beeld gebracht door middel van een video. Klik hier om de video van Superlofts Blok Y te bekijken.

 

Klik hier voor meer info over onze nominatie.

Please reload

Featured

Lancering Stadmakersfonds

January 10, 2020

1/5
Please reload

Ander nieuws

December 9, 2019

April 15, 2019

Please reload

> ABONNEER U OP ONZE NIEUWSBRIEF

  • LinkedIn Social Icon
  • Wix Twitter page

030 600 10 10

info@stad2.nl

www.stad2.nl

 

Stadkwadraat BV

Utrechtseweg 331

3731 GA De Bilt

 

Stadkwadraat gaat vertrouwelijk met uw gegevens om. U kunt zich te allen tijde afmelden voor de nieuwsbrief. 

© Stadkwadraat 2020 | Beleidsverklaring | Algemene voorwaarden | Proclaimer | Privacyverklaring