Flexibel programma en dynamisch kostenverhaal

26 Feb 2016

Organische gebiedsontwikkeling betekent een ongewisse fasering en programma. Dit roept vragen op met betrekking tot het gemeentelijke kostenverhaal, want zonder duidelijkheid over hetgeen dat ontwikkeld gaat worden, is het moeilijk om de som op te maken (macro-aftopping). Op voorhand lijkt deze vorm van ontwikkelen niet aan te sluiten op het ruimtelijk-financieel stelsel waarbinnen gebiedsontwikkeling momenteel wordt voltrokken.

 

Desondanks bezit het huidige stelsel principes en spelregels die aansluiten op organische gebiedsontwikkeling. Deze principes kunnen dienen als onderlegger voor het verzekeren van het kostenverhaal bij organisch gebiedsontwikkeling. Dit vraagt om enkele kleine aanpassingen in de huidige spelregels, maar bovenal een verandering in de mindset van hoe we naar gebiedsontwikkeling kijken.

 

Klik hier om het artikel te lezen. 

 

Please reload

Featured

Lancering Stadmakersfonds

January 10, 2020

1/5
Please reload

Ander nieuws

December 9, 2019

April 15, 2019

Please reload

> ABONNEER U OP ONZE NIEUWSBRIEF

  • LinkedIn Social Icon
  • Wix Twitter page

030 600 10 10

info@stad2.nl

www.stad2.nl

 

Stadkwadraat BV

Utrechtseweg 331

3731 GA De Bilt

 

Stadkwadraat gaat vertrouwelijk met uw gegevens om. U kunt zich te allen tijde afmelden voor de nieuwsbrief. 

© Stadkwadraat 2020 | Beleidsverklaring | Algemene voorwaarden | Proclaimer | Privacyverklaring