Drieluik coöperatieve gebiedsontwikkeling in pakhuis De Zwijger

23 Feb 2015

 

Pakhuis De Zwijger organiseerde in samenwerking met Stadkwadraat en lectoraat Gebiedsontwikkeling en transitiemanagement van de Hogeschool Rotterdam drie bijeenkomsten over het professionaliseren van coöperatieve gebiedsontwikkeling. Deze alternatieve wijze van ontwikkeling is nu nog een niche, die op steeds meer plaatsen aanslaat. Het is tijd voor een professionaliseringslag. Zo kan de niche zich ontwikkelen tot een serieuze keuze in het palet van mainstream gebiedsontwikkelingsaanpakken, ook wanneer de markt weer aantrekt.


Deze bijeenkomsten begonnen elk met een korte lezing van een spreker, die als autoriteit in zijn/haar domein kan worden beschouwd. Vervolgens werd de vertaalslag gemaakt naar de casus: mensen van de NDSM-werf (Amsterdam Noord) verhaalden over hun praktijkervaringen. Deze ervaringen werden verder uitgediept in een simulatiespel. Ook andere voorbeelden van coöperatieve gebiedsontwikkeling passeerden de revue.

 

Klik hier voor een korte beschrijving van de drie bijeenkomsten.

 

 

 

Please reload

Featured

Lancering Stadmakersfonds

January 10, 2020

1/5
Please reload

Ander nieuws

December 9, 2019

April 15, 2019

Please reload

> ABONNEER U OP ONZE NIEUWSBRIEF

  • LinkedIn Social Icon
  • Wix Twitter page

030 600 10 10

info@stad2.nl

www.stad2.nl

 

Stadkwadraat BV

Utrechtseweg 331

3731 GA De Bilt

 

Stadkwadraat gaat vertrouwelijk met uw gegevens om. U kunt zich te allen tijde afmelden voor de nieuwsbrief. 

© Stadkwadraat 2020 | Beleidsverklaring | Algemene voorwaarden | Proclaimer | Privacyverklaring