100% doorbestemmen; de Achterhoek

23 Feb 2015

 

De Achterhoek is een regio met een relatief grote voorraad aan maatschappelijk vastgoed met tegelijkertijd een teruglopende vraag. Er zijn simpelweg te veel gebouwen voor te weinig functies, want het vullen van al het maatschappelijk vastgoed met functies als wonen, kantoren, horeca of detailhandel is in de Achterhoek een illusie.

 

Karres en Brands heeft in samenwerking met Stadkwadraat en HAN gewerkt aan een ontwerpend onderzoek voor de pilot Achterhoek, in opdracht van Ministerie van IenM. Dit traject maakte deel uit van het Atelier Making Projects, waarin IenM de kracht van ontwerpend onderzoek inzet bij de aanpak van enkele nationale opgaven. 

In drie maanden tijd is door ontwerpend onderzoek en intensieve bijeenkomsten met lokale partners, de opgave van maatschappelijk vastgoed in de Achterhoek verder verdiept. Een proces waarbij het probleem langzaam duidelijker werd en samen is gezocht naar nieuwe mogelijkheden voor de regio Achterhoek.

 

Klik hier voor meer informatie over dit onderzoek.

Please reload

Featured

Lancering Stadmakersfonds

January 10, 2020

1/5
Please reload

Ander nieuws

December 9, 2019

April 15, 2019

Please reload

> ABONNEER U OP ONZE NIEUWSBRIEF

  • LinkedIn Social Icon
  • Wix Twitter page

030 600 10 10

info@stad2.nl

www.stad2.nl

 

Stadkwadraat BV

Utrechtseweg 331

3731 GA De Bilt

 

Stadkwadraat gaat vertrouwelijk met uw gegevens om. U kunt zich te allen tijde afmelden voor de nieuwsbrief. 

© Stadkwadraat 2020 | Beleidsverklaring | Algemene voorwaarden | Proclaimer | Privacyverklaring